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Funding agency Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
Application year 2021
Call for applications 令和3年度農林水産研究推進事業委託プロジェクト研究 健康寿命延伸に向けた食品・食生活実現プロジェクト
Research field
(Life Science)
Foodsciences、Nutritionscienceandhealthscience
Keyword 免疫機能
食品機能性
食生活
マイクロバイオーム
機能性表示食品
農産物
Acceptable research periods (minimum/maximum) (the shortest) 1year  (longest) 5year
Application period 2021/01/08 15:00 ~ 2021/02/26 17:00
Project category Research Grant 、 Contract research 、 SBIR
Target category Corporation(including industry, foundation and association) 、 University 、 Researcher・Research team 、 Technology Licensing Organization 、 Local public organization 、 Non-profit organization (NPO) 、 Individual
Prospective cost restrictions Prospective cost restrictions (the lower limit) 1(thousand yen) - (the upper limit) 400,000(thousand yen)
Indirect costs
(maximum amount)
Maximum15% of direct costs
Recommission
fee/joint
research costs
0(thousand yen)
URL of guidelines of call for applications 令和3年度農林水産研究推進事業委託プロジェクト研究について
URL of past adoption statuses  

Details

Application summary 新型コロナウィルス感染症の流行拡大から、免疫機能の維持・向上などに資する健康に良い食への関心が高まっています。免疫機能向上等の効果が期待される日本の農産物等は多く存在するものの、十分な検証には至っていないのが現状です。 また、食の機能性が十分に発揮されるためには、バランスの良い食事が基本となりますが、国民栄養調査(令和元年11 月、厚生労働省)によると、国民は塩分過多※1(男性:10.9 g/日、女性:9.3 g/日)、野菜不足※2(男性:288.3 g/日、女性:273.6g/日)などのバランスの良くない食生活をおくっています。 本事業では、農産物等の免疫機能等への効果検証および食生活の適正化に資する技術開発を行い、食による健康寿命延伸の実現を目指します。    ※1 食塩摂取目標量:男性7.5 g/日、女性6.5 g/日 未満    ※2 野菜摂取目標量:男女ともに350 g/日     (日本人の食事摂取基準(2020 年版))
Application targets 応募要領をご覧ください。
Schedule
Target work Schedule
審査委員会による審査、委託予定先の決定令和3年3月~4月を予定
委託契約の締結令和3年4月以降を予定
  
  
  
  
  
  
Messages 詳細は、応募要領をご覧ください。
Details of person in
charge of call for
applications
Department/section 研究統括官(生産技術)室
Name 横松、山下
Phone number 03-6744-2214
Fax number 03-3502-4028
Email address seisanG_gikai@maff.go.jp
Application guidelines file Download
Application style file Download Download
URL  
URL of funding system/funding program  
Operation manual (version specific to
funding system/funding program)